2 november 2018 des middags ten 3 ure

Op zaterdag 2 november 1918 des namiddags ten 3 ure werd het Zuider Volkshuis geopend. Honderd jaar na dato is dat nog eens dunnetjes overgedaan met het zingen van het Zuider Volkshuislied op het Brinkplein. Een lied dat in vroeger jaren door velen is gezongen tijdens bijeenkomsten, de club en met kamp (klik hiernaast op play). Het Vreewijkkoor en Bart van Gerwen zorgden voor de muzikale begeleiding. Vlak voor 15.00 uur heeft wethouder Sven de Langen, verantwoordelijk voor o.a. zorg, ouderen en sport het woord gericht tot het volk dat op dat moment is verzameld op het Brinkplein.

Reünie

Vrijdag van 13.00 tot ± 18.00 uur

Vanaf 13.00 uur was iedereen welkom op de reünie 100jaarbrink. Deze middag stond vooral in het teken van het ontmoeten van oude bekenden, het ophalen van oude verhalen en veel, heel veel praten. Op de muur werden foto’s vertoond en meerdere reünisten hadden foto’s en fotoboeken meegenomen. In de filmzaal kon men kijken naar een 14-tal films en filmpjes van vroeger. Velen gingen in de (voormalig) grote zaal op de foto met oude bekenden.

Nostalgische maaltijd

Vrijdag van ± 18.00 tot ± 20.00 uur

Rond de klok van zessen hebben we met z’n honderden- tachtigen gegeten. De maaltijd was verzorgd door Restaurant Roos Marijn in het Witte Paard, voorheen een werkgelegenheidsproject van de Brink (wijkrestaurant De Overkant).

Get Back to the '60, '70 & '80

Vrijdag van ± 20.00 tot 23.00 uur

’s Avonds gingen we terug in de tijd met medewerking van de band Click Nurse, een akoestisch trio uit Rotterdam. Het was duidelijk dat de doelgroep wat ouder is geworden in de loop der jaren. De meesten haalden 23.00 uur niet ….

Sterrit

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

De volgende ochtend begon de Sterrit om 10.00 uur met koffie en thee in de Brink. Een sterrit zoals het hoort met vragen en opdrachten. Het werd een zoektocht naar de drie weitjes in Esbeek, kijken naar het kampeerterrein in Drunen dat is teruggegeven aan de natuur en dan naar het Reigersnest, nog altijd een bolwerk aan de Binnenmaas. Of andersom. Vroeger ging dat per fiets, maar nu werd er gereden met auto’s.

De sterrit werd op passende wijze afgesloten met een prijsuitreiking in de Brink.

 

Open dag van Huis van de wijk De Brink

Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

De huidige Brink organiseerde een Open Dag met festiviteiten en demonstraties van activiteiten van nu (kempo, koersbal, yoga en mantelzorg). Er was informatie verkrijgbaar over Wilskracht Werkt, het wijkteam, het Vreewijkkoor, EHBO, vrijwilligerswerk, workshops en meer. De dag begon met een optreden van het Shanty Koor en aan het eind van de middag kon men aanschuiven bij ‘eten wat de pot schaft’.